Tipy a triky
...aneb věděli jste, že..?
- Přesolenou polévku lze ještě zachránit přidáním brambor, které sůl pohltí. Pokud se do polévky brambory nehodí, prostě je po dovaření vyndáte.
- Zápach z vařené brokolice se redukuje přidáním starého rohlíku do vařicí vody
- Mletou papriku je vhodné dávat do jídla co nejpozději je to možné, protože čím déle se vaří, tím více hořkne.
- Do palačinkového těsta se přidává olej, protože pak se méně lepí na pánvi, potřebujete méně oleje na vymazání pánve a lépe se s nimi manipuluje.
- Tuku ze smaženého jídla se dá ve větší části zbavit přitlačením obyčejného papírového ubrousku a tak ho odsát.
- Zda-li jsou brambory uvařené zjistíte rozkrojením jedné z nich nožem přímo v hrnci. Pokud nůž proklouzne hladce, máme hotovo.
- Brutálně znečištěné prkénko na krájení velmi dobře vyčistíme za pomoci soli a citrónu.
- Před krájením cibule opláchněte nůž vodou - zvýšíte si tak šanci vyhnutí se slzám
- Hořkosti lilku se můžeme zbavit tím, že jeho plátky posolíme, necháme ho chvíli "vypotit" a po té buď utřeme nebo opláchneme vodou.