...aneb sbírka receptů stvořených z nudy, ze zvědavosti či jako výplod aktuálních chuťových požadavků

Tipy a triky

...aneb věděli jste, že..?
 
  • Přesolenou polévku lze ještě zachránit přidáním brambor, které sůl pohltí. Pokud se do polévky brambory nehodí, prostě je po dovaření vyndáte.
  • Zápach z vařené brokolice se redukuje přidáním starého rohlíku do vařicí vody
  • Mletou papriku je vhodné dávat do jídla co nejpozději je to možné, protože čím déle se vaří, tím více hořkne.
  • Do palačinkového těsta se přidává olej, protože pak se méně lepí na pánvi, potřebujete méně oleje na vymazání pánve a lépe se s nimi manipuluje.
  • Tuku ze smaženého jídla se dá ve větší části zbavit přitlačením obyčejného papírového ubrousku a tak ho odsát.
  • Zda-li jsou brambory uvařené zjistíte rozkrojením jedné z nich nožem přímo v hrnci. Pokud nůž proklouzne hladce, máme hotovo.
  • Brutálně znečištěné prkénko na krájení velmi dobře vyčistíme za pomoci soli a citrónu.
  • Před krájením cibule opláchněte nůž vodou - zvýšíte si tak šanci vyhnutí se slzám
  • Hořkosti lilku se můžeme zbavit tím, že jeho plátky posolíme, necháme ho chvíli "vypotit" a po té buď utřeme nebo opláchneme vodou.