...aneb sbírka receptů stvořených z nudy, ze zvědavosti či jako výplod aktuálních chuťových požadavků

Vychytávky

Plněná rajčata
Opravdu dlouho jsem hledala směs, kterou bych naplnila rajčátka a kterou by akceptovaly i moje chuťové buňky.  Protože jsem masožrout, většinou jsem cpala do rajčátek mleté maso. Po dlouhých testech a hromadě rajčat věnovaných pejskovi se přeci jen našla jedna kombinace, která se nám ustálila...
Grilovaná zelenina
...aneb moje nejčastější příloha. Každý si grilovanou zeleninu dělá jinak - někdo přihazuje například žampiony, což se mě týkat nebude. :) Takže tady bude čistě moje verze. Jo a mimochodem - nevlastním grill, takže si ji uděláme v troubě.     Potřebujeme: 1x cibuli 1x červenou papriku 1/4...
Šťouchané brambory
Je to sice ostuda, ale upřímně jsem nikdy nevěděla, co přesně si pod pojmem šťouchané brambory představit. Tato disfunkce u mě vznikla tak, že jsem jako "šťouchané brambory" dostala naservírované rozpadlé klasické brambory. Že se šeredně pletu a o dost přicházím mi došlo až při výletu do Brna, kde...
Vajíčková pomazánka
Velikonoce. Jak já tyhle svátky nenávidím. Jako dítě jsem se mohla alespoň maskovat za kluka, dnes je to s nárůstem boků o dost těžší (a trapnější se o to vůbec pokoušet). Jediné, co mě drží nad vodou je, že mám inteligentního mladšího bratra, který sice tuto tradici pečlivě dodržuje, ale zároveň...
Nivová pomazánka
Sama jsem usoudila, že tato pomazánka je vhodná hlavně pro opravdové milovníky sýrů, především právě nivy. Ne každému niva přijde k chuti a i přes snahu její chuť alespoň trošku zkrotit, má tento výrobek docela říz. Proto si dávejte pozor, komu toto nivové tornádo servírujete. Vyvarovala bych se...
Prosciutto rollky
Další z nápadů na Silvestrovské jednohubky. Na tento jsem opravdu hrdá, přestože je velmi jednoduchý, měl obrovský úspěch a chutnal. Může posloužit také jako dokonalý a ještě poměrně lehký předkrm.   Suroviny: Prosciutto crudo (italská šunka) na plátky čerstvá mozzarella (nejlépe...
Šunkové pyré
Na Silvestrovské oslavy se snažíme vždy vyzbrojit chlebíčkama a jinýma pochutinkama. Pokud se chceme vytáhnout, přemýšlíme také jak co nejelegantněji připravit velké množství různých druhů mňamek a to samozřejmě tak, aby každá z nich byla pokud možno dokonalá. Právě šunkové pyré je neobyčejná...
Bylinkové máslo
Při každé návštěvě nějaké z lepších pizzerií jsem se kromě výtečné italské kuchyně těšila hlavně na jedno - na předkrm. Když si objednáte pizzu, tak vám totiž donesou košík s pečivem a k tomu výborné bylinkové máslo. Ale proč bychom se museli cpát pizzou jen proto, abychom se dostali k máslu...